Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Fly of the Buzzerd...
De grond bestaat uit klei en klei.
De avegaarboor bezig tijdens de 2e fase van het archeologisch onderzoek.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Een initiatief om zelf zowel een woonhuis en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen. Kies uit diverse onderdelen met bovenstaand menu of zoek op trefwoorden met de zoekfunctie rechtsboven.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

Als je je bouwvergunning hebt gekregen, dan kun je de grond kopen.   Koop je de grond van het RVB, wat meestal het geval zal zijn, dan koop je deze via de gemeente middels een AB-BC constructie.    Bij de notaris gaat de grond eerst in eigendom over naar de gemeente, en een halve seconde later van de gemeente naar jou.   Je merkt hier eigenlijk niks van, behalve dat je twee keer overdrachtskosten aan de notaris moet betalen :( 

De koopovereenkomst is een lijvig contract met vele bepalingen en vele bijlagen.  Het belangrijkste is natuurlijk dat je de juiste grond koopt, tegen de juiste prijs. Dit staat er dan ook in, en er zit in een bijlage een kaartje van de grond, met hierop ook de kavelweg aangegeven.  Op deze strook geld namelijk het recht op overpad en het recht van opstal voor de nutsen.  Verder staan er allerlei artikelen in over zekerheden en boetes bij overtredingen.    Onderdeel van deze overeenkomst zijn ook de Algemene Verkoopvoorwaarden de gemeente Almere 2012.    Met hierbij een paar opmerkelijke uitzonderingen.    Je bent bijvoorbeeld in Oosterwold niet verplicht om je aan te sluiten op de nutsvoorzieningen.  Ook hoef je niet bang te zijn dat de gemeente je grond afpakt als je huis niet binnen 3 jaar klaar is.  Deze bepaling geld niet voor Oosterwold. 

De koopovereenkomst is de basis voor de notaris om de aktes op te stellen.    Pas als je bij de notaris bent geweest om de aktes te paseren is de grond van jou, en mag je beginnen met bouwen.  Of natuurlijk om je vlag te plaatsen.....

levering grond

Nadat de grond geleverd is moet de kavel nog uitgezet worden in het veld.  Dit wordt gedaan de afdeling Geo van de gemeente.   Hiervoor moet je zelf een afspraak maken.  Met behulp van differential GPS zet de afdeling Geo de hoekpunten van je kavel uit. Dit is op de centimeter nauwkeurig.   Op de hoekpunten slaan ze plastic buisje in de grond. Dit is het daadwerkelijke punt.  Naast het buisje komt een houten piketpaaltje met het nummer van het hoekpunt.  De piketpaaltjes dienen om de buisjes terug te kunnen vinden in het veld.   Behalve de hoekpunten van de kavel worden ook de hoekpunten van de gebouwen in je omgevingsvergunning uitgezet.   Hiervoor worden wel de houten paaltjes gebruikt, en wordt in het paaltje een spijker geslagen zodanig dat de spijkers de hoekpunten van het huis op de milimeter nauwkeurig aangeven. 

uitzetten kavel1

uitzetten kavel2

Als laatste wordt ook het peil van je woning uitgezet.   Dit is hoogte waarop de vloer van je woning komt.  bijvoorbeeld -4 meter NAP.