Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Het plaatsen van het casco door de aannemer.
Het graven van de waterberging.
Het eerste concert in het amfitheater.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Op dit moment ben ik de website aan het actualiseren. oude info weg, nieuwe erbij. Sommige menu's hebben nog geen inhoud. Dus kom later nog eens terug.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

Voor het aanvragen van de omgevingsvergunnig moet je aantonen dat jouw plannen geen kwaad kunnen voor wettelijke beschermde dieren, planten etc.  Je zult hiervoor een rapport moeten bijvoegen bij de vergunningsaanvraag. Voor Oosterwold is dit over het algemeen niet het geval.  De bestaande grond is jaren lang gebruikt voor intensieve landbouw en de diversiteit zal alleen maar beter worden met alle initiatieven.   Het kan de moeite lonen om dit onderzoek gezamenlijk met andere initiatieven te doen.  Die initiatieven moeten dan wel op een vergelijkbare plek zitten.   Een plek aan de bosrand heeft een uitgebreider onderzoek nodig dan een plek midden in het veld. 

 

80 meter naast mijn kavel zit in een boom een nest van een roofvogel.  Deze nesten zijn het hele jaar beschermd en mogen niet verstoord worden.  Dit was nog even spannend of ik wel een positief advies zou krijgen van het onderzoek.  Na overleg met de gemeente gaat de gemeente het bestand aan roofvogels in het gebied monitoren. Hiermee is er een maatregel van kracht waardoor ik als initiatiefnemer geen aparte maatregelen voor bescherming van het nest hoef te nemen. 

 

De gemeente heeft een lijstje gemaakt met onderwerpen waarop getoetst moet worden.  LINK.

 

Ik heb mijn onderzoek uit laten voeren door Petra Otte van Ottegroenadvies.  Dit is het rapport geworden:  LINK