Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Het plaatsen van het casco door de aannemer.
Het graven van de waterberging.
Het eerste concert in het amfitheater.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Op dit moment ben ik de website aan het actualiseren. oude info weg, nieuwe erbij. Sommige menu's hebben nog geen inhoud. Dus kom later nog eens terug.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

Ja waarom heet het eigenlijk het rode hoekje?

 

nou, de meest zichtbare reden is omdat de gebouwen straks Falurood zijn.  Dit is een karakteristieke roodbruine kleur die in Zweden heel gebruikelijk is.  Ik vind het een mooie kleur in combinatie met een groene bosrijke omgeving.  De andere reden zijn mijn sympathieën met de ideeën van Karl Marx.

 

Karl Marx 001 resized

 

Wie Karl Marx was ga ik hier niet vertellen. Daar zijn veel betere websites voor.  bijvoorbeeld http://www.filosofie.nl/karl-marx.html  of  http://historiek.net/karl-marx-grondlegger-communisme/64916/ Wat mij aanspreekt in zijn ideeën is dat ze nog steeds aktueel zijn.  Het communistisch manifest had ook gisteren geschreven kunnen zijn.  Er is in al die jaren niet zoveel veranderd. Al lijkt dat soms zo. Karl Marx wilde de macht en alleen heerschappij van de groot industriëlen, het kapitaal breken, en verdelen over de arbeiders. Eigenlijk een beetje zoals in Oosterwold. Waar de projectontwikkelaars en de overheden niet meer bepalen waar we willen wonen en voor hoeveel, maar wij de initiatiefnemers zelf mogen bepalen waar en hoe we gaan wonen.  De grondprijs bepalen we uiteraard niet, maar wel de grote van de kavel. Deze vrijheid heeft ook een keerzijde, en dat is verantwoordelijkheid.  Je zult dus zelf rekening moeten gaan houden met de omgeving, je eigen buurt inrichten, ook voor de genot van anderen.

Voor de duidelijkheid, de ideeën van Karl Marx hebben voro mij niks te maken met het communisme uit de koude oorlog, of totalitaire regiems die het communisme gebruiken om een machtsimperium in stand te houden. Wel hebben ze te maken met ons geldstelsel waarbij het geld uit een soort automatisme, sommige noemen dit "rente" de eigenschap heeft om samen te klonteren.  Als je veel geld hebt krijg je steeds meer.  Als je weinig geld hebt, hou je steeds minder over.  Dat is een gekke eigenschap als je bedenkt dat onze geld een fictief waardemiddel is bedoelt om het onhandige goud te vervangen.  Als je vroeger veel goud had, dan groeide je berg ook niet vanzelf...   

Het rood van het rode hoekje staat voor een sociale samenleving waar niet iedereen gelijk is, maar wel in beginsel gelijke kansen krijgt.  Het is aan de persoon zelf om hier iets mee te doen.  Noem het een soort liberaal socialisme.