Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Fly of the Buzzerd...
De grond bestaat uit klei en klei.
De avegaarboor bezig tijdens de 2e fase van het archeologisch onderzoek.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Een initiatief om zelf zowel een woonhuis en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen. Kies uit diverse onderdelen met bovenstaand menu of zoek op trefwoorden met de zoekfunctie rechtsboven.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

Het bodemonderzoek is het onderzoek wat je zelf niet hoeft te laten uitvoeren.  De gemeente is per wet verplicht om bij de grond een schone grond verklaring te geven.  Nu is de grond eigendom van het RVB. Zij verkopen de grond aan de gemeente en de gemeente verkoopt de grond weer aan jou, de initiatiefnemer.   

 

Het onderzoek wat ik heb gekregen gaat over een groter gebied dan alleen mijn grond.   Het resultaat van het onderzoek was dat er overal in het grondwater een lichte verontreiniging met barium is aangetroffen.  Gezien de hoeveel informatie die hierover op internet te vinden is, is dit niet verontrustend.   Ook hadden ze op één plek een lichte verontreiniging met nikkel gevonden.  Welliswaar niet op mijn kavel maar in de conclusie van het onderzoek stond dat afgegraven grond niet zomaar mag worden afgevoerd.  En die conclusie geld voor het hele onderzoek.    Het is nu dus zaak om in de gaten te houden dat er straks bij de levering van de grond geen kadastrale aantekening staat dat ook mijn grond licht verontreinigd is en niet zomaar afgevoerd mag worden.   

 

Het onderzoek is te groot om hier online te zetten. Wil je het hebben, moet je maar even mailen.