Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Fly of the Buzzerd...
De grond bestaat uit klei en klei.
De avegaarboor bezig tijdens de 2e fase van het archeologisch onderzoek.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Een initiatief om zelf zowel een woonhuis en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen. Kies uit diverse onderdelen met bovenstaand menu of zoek op trefwoorden met de zoekfunctie rechtsboven.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

Tekenen...

Het bouwen begint met het tekenen.   Voor het tekenen van al mijn tekeningen, van de aanzichten, plattegronden, blokschema's, elektrische schema's, printlay-outs,  gebruik ik het programma Coreldraw.   Dit programma is minder moeilijk als Autocad en makkelijk genoeg om er simpele tekeningen mee te maken.   Er zijn heel veel al dan niet gratis tuinontwerp, huisontwerp programma's waarbij je in korte termijn een prachtige 3d gerenderde afbeelding van je initiatief heb.  Maar wil je op schaal verder, met onderdelel die niet standaard zijn dan loop je vast. 

 

In Coreldraw teken ik alles met de hand.   Iedere figuur is een lijntje, een vierkantje, pijltje en zo nu en dan een bitmapje in een blokschema. Voor de plattegronden heb ik een A1 tekening gemaakt in een RD coördinatengrid.  Van de gemeente heb ik hoekpunten van mijn kavel in RD grid met twee decimalen achter de komma.  Dit is op de centimeter nauwkeurig. Van ieder boompje, steentje op mijn kavel zie ik dan op de tekening de extacte positie.   Met een macro kan ik oppervlaktes van willekeurige vormen uitrekenen.  Dit is heel handig bij het bepalen van de bijvoorbeeld de juiste hoeveelheid roodkavel.  Vanuit Coreldraw exporteer ik de tekeningen in pdf formaat, zodat ze makkelijk online bekeken kunnen worden of bijgevoegd bij de omgevingsvergunning.   Als je voorbeelden wil zien, de bijlages in mijn ontwikkelplan zijn allemaal getekend met Coreldraw. 

 

Bouwen...

Zover ben ik nog niet.  dus kom hier later maar terug.