Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Fly of the Buzzerd...
De grond bestaat uit klei en klei.
De avegaarboor bezig tijdens de 2e fase van het archeologisch onderzoek.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Een initiatief om zelf zowel een woonhuis en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen. Kies uit diverse onderdelen met bovenstaand menu of zoek op trefwoorden met de zoekfunctie rechtsboven.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

De bouwplaatsen op Oosterwold liggen vrij afgelegen en zijn hierdoor aantrekkelijk voor dieven.  Bij de eerste initiatieven zijn tijdens de bouw, schuren opengebroken en dingen gestolen of vernield. Zelfs boompjes zijn uit de grond verdwenen.  Afhankelijk van de verkoop van mijn huis, zal ik geruime tijd in een tijdelijke woning op mijn kavel verblijven en zal er ook een vrij lange "bouwfase" zijn. Mijn spullen, zoals bouwmaterialen en gereedschappen zullen hier in containers of tenten staan.  Het is moeilijk om het 100% veilig te maken.  Als mensen echt willen, dan kan ieder slot open gemaakt worden. Wat relatief gemakkelijk te maken is, is een bewakingssysteem met camera's.   Dit zal de proffesionele boeven niet tegen houden, maar het zal afschrikwekkend werken voor gelegenheidsdieven, en mocht er wat gebeuren, dan wordt dit in ieder geval gemeld en zijn er beelden van. 

Het idee is om een camerasysteem met een recorder boven in een mast te monteren.  Dit systeem wordt gevoed vanuit een accu, welke wordt opgeladen door zonnepanelen en een windgenerator.  De beelden worden lokaal opgeslagen en kunnen middels het 4G netwerk bekeken worden.  Tevens kunnen beelden op een veilige locatie worden opgeslagen via dit netwerk.  Er komen drie vaste camera's die ieder een zijde van de kavel in de gaten houden.  En er komt één bedienbare camera waarmee de hele kavel bekeken kan worden.  Dit is een intelligente camera die personen en auto's automatisch volgt. De camera's, inclusief de recorder en het 4G accesspoint komen bovenin een mast van de caravan te hangen. 

Op onderstaand plaatje is dit systeem weergegeven: 

camerasysteem

Goede beveiliging is eigenlijk niks anders dan het zoveel mogelijk vertragen van inbrekers of andere ongenode gasten.   Ik vind het te kostbaar om de hele bouwplaats af te zetten met hekken.  Wel zal het basiskamp,  het gebied met de caravan, containers en werkplaats voorzien worden van een rondom hekwerk van schapengaas van 120cm hoog.   Deze hoogte is een beetje een compromis tussen wat ik nog leefbaar vind, en wat vertragend genoeg werkt.  2m hoog is natuurlijk beter, maar dan woon ik in een apekooi....   Op het 120cm hoge hek komen nog een draad op isolatoren die onder spanning gezet kan worden. Dit kan dan weer gedaan worden met het appje op mijn telefoon waarmee ik de camera's kan bekijken en bedienen. Verder heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk materialen hiervoor later weer te kunnen hergebruiken.  Als het huis klaar is, ga ik het hekwerk hergebruiken voor de dierenweide.  De camera's komen dan op vaste punten op het huis. Daarvoor heb ik IP camera's met POE gekozen.  Voor nu bij elkaar in de mast niet meteen nodig, maar straks als ze verspreid staan wel. 

Zo ziet het er in de praktijk uit.   De cameras hangen aan een ronde schijf, en hierboven zit de elektronica ingebouwd in een waterdichte kast. De twee voelsprietjes zijn de antennes voor de 4G verbinding en de wifi.   Dit apparaat is zorgt tevens voor wifi op de kavel.  Helemaal bovenop zit een kleine windmolen die de camera's en de caravan van stroom kan voorzien om de accus op te laden.  Op het dak van de caravan zit een zonnepaneel.   De camera's zitten op een pneumatisch schuifmast, die ik al op de caravan had zitten voor antennes.  Hiermee kunnen de camera's 12 meter omhoog. Maar dit is veel te hoog. Ik verwacht dat 6 meter hoogte voldoende is voor overzicht en detail.  Normaal maak ik alles groen, om niet op te vallen, nu heb ik voor wit gekozen. Ik hoop dat het geheel vooral preventief gaat werken. 

spiopaal