Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Fly of the Buzzerd...
De grond bestaat uit klei en klei.
De avegaarboor bezig tijdens de 2e fase van het archeologisch onderzoek.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Een initiatief om zelf zowel een woonhuis en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen. Kies uit diverse onderdelen met bovenstaand menu of zoek op trefwoorden met de zoekfunctie rechtsboven.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

Hoewel er geen aansluiting op de riolering komt, komen er evengoed nog heel van buizen in de grond te liggen voor het verwerken van afvalwater.  Voor het afvalwater hebben we twee stromingen.  Eén, de fecalien. Dit is eigenlijk de klassieke riolering.   Al het afvalwater vanuit het huis.  WC, douce, gootsteen loopt door deze buis naar de septictank.   Twee, het regenwaterafvoer, ook wel hemelwaterafvoer (HWA) genoemd.  Hierop zitten de dakgoten van het huis aangesloten, en deze lopen via de waterbuffer naar de waterberging. 

De kunst is nu om de routering van de leidingen zodanig te kiezen, dat je er later makkelijk bij kan, en dat je zo weinig mogelijk buizen nodig hebt. Dit is niet altijd mogelijk omdat je bijvoorbeeld de septictank liever wat achteraf op je kavel hebt.  Ook zul je moeten kijken hoe dik de leidingen moeten zijn. Waar twee regengoten bij elkaar komen, zul je over moeten gaan in een dikkere buis. 

Verder kun je nog kiezen uit verschillende materialen.  Het meest gangbare is PVC.   Dit is het goedkooptste en vaak ook makkelijk verkrijgbaar op marktplaats of in B-keuze partijen.  Het is alleen niet zo milleuvriendelijk.  Polyethyleen is een betere keuze voor wat betreft millieu en duurzaamheid.  Het is echter ook drie keer zo duur.  En voor 50 meter riolering kan dit best oplopen. 

Onderstaande tekening is een uitsnede van de tekening die ik gemaakt hebt voor de riolering.  Het is hierbij handig om op schaal alvast de buizen en koppelstukken te tekenen.  Hiermee weet je straks ook aardig hoeveel materiaal je nodig hebt, en wat het handigste met zagen is. 

 

riolering