Tijdens de bouw wil ik alvast gaan wonen op de kavel.   Het lijkt mij fijn om er alvast te wonen, en het werkt ook veel beter als je niet iedere keer heen en weer hoeft te rijden tussen je woning en je project.  Ook om diefstal en vernieling te voorkomen wil ik zoveel mogelijk aanwezig zijn.   Ik hou van kamperen, heb in het verleden enkele jaren op de Kemphaan gekampeerd.  Uitdaging wordt hier het niet aanwezig zijn van stroom en stromend water.  

Andere uitdaging zijn natuurlijk weer de regels.....

In het BOR staat: 

artikel 2 lid 20 Bor bijlage II;

bouwkeet, bouwbord, heistelling, hijskraan, damwand of andere hulpconstructie die functioneel is voor een bouw-, onderhouds-, of sloopactiviteit, een tijdelijke werkzaamheid op land waarop het Besluit algemene regels milieu mijnbouw van toepassing is, mits geplaatst op of in de directe nabijheid van het terrein waarop de activiteit of werkzaamheid wordt uitgevoerd vergunningsvrij is.

Je zou kunnen stellen dat de bewoning van de bouwkeet noodzakelijk is voor het bouwwerk, bijvoorbeeld om tijdens de bouw directie te voeren en om s'nachts het bouwterrein te bewaken. 

De club van tijdelijke woningmodules heeft deze folder uitgegeven. Hierbij hangt het er een beetje van uit hoe je het uitlegt, en wat je wil.  Wil je een tijdelijke woning bouwen, dan zou je een omgevingsvergunning voor een tijdelijke woning moeten aanvragen. Deze woning moet voldoen aan het bouwbesluit.  Dus een heleboel sores en kosten. In dit document staan wat richtlijnen waarop je keuze kunt baseren. Wat er ook in staat, en dat is wel interessant, is dat je ook vergunningsvrije bouwwerken mag neerzetten. Deze moeten wel aan de eisen van vergunningsvrije bouwwerken voldoen (zie hiervoor ergens in het menu boven).  Maar het is niet noodzakelijk dat het hoofdgebouw er al staat.  Je kunt dus eerst je schuurtje neerzetten.  Je mag er dan weer niet in wonen. Want het is een "bouwwerk" met een "woonfunctie".  Dus vergunning nodig. 

We hebben in Almere ook nog een APV.  En daar staat ook iets in over nachtrecreatie/kamperen.   Kamperen, of recreatief nachtverblijf is verboden buiten kampeerterreinen.  Maar voor eigen gebruik, en op eigen terrein geld dit verbod niet.    Het kampeermiddel moet dan wel een onderkomen/voertuig zijn waar geen omgevingsvergunning voor nodig is. 

Dus ga ik slapen in een caravan op wielen.  En zet ik schuurtje of boogtent neer als werkplaats, receratief dagverblijf  en een zeecontainer als opslag van spullen en gereedschap. 

Ik weet nog niet hoe het gaat met gemeentelijke basisadministratie.  Dat gaan we wel merken als ik mij ga inschrijven zodra ik eigenaar van de grond ben.


Bovenstaande ideeën ben ik november gaan realiseren.  De caravan stond al op de kavel.  Ik heb een militaire tent type MGPTS gekocht bij Stam Outdoor en dit wordt een soort van overdekte buitenplaats.  Deze tent wordt aan de ene kant gekoppeld aan de caravan, en aan de andere kant aan de UN container.  Dit type tent is een moderne uitvoering van de boogtent.  De basisversie is 5,5m bij 5,5m  en je kunt er onbeperkt tussensecties tussen doen van 5,5m breed. Ik heb nu de basisversie staan, in januari komt hier nog een tussensectie tussen.  De huisraad die ik heb, maar die ik niet direct nodig hebt gaan in een standaard 20ft container die ik huur.   Op onderstaand plaatje wordt deze gebracht. 

 

plaatsen extra container

Als leefruimte heb ik een miltitaire shelter bij de domeinen gekocht.  Dit is een geisoleerde container met ingebouwde airco en verwarming. In deze container komt de woonkamer straks.

plaatsen un container

Het is handig als je dan een vervoerder inschakeld met een grote lange kraan op de achterkant. De container kon zo vanaf de Karl Marxweg in het kleine rode hoekje gezet worden. 

De klei is een lastige ondergrond om een tent op te zetten.  In de tent wil ik vloer van pallets leggen.  Om deze een beetje recht te kunnen leggen is het handig om een kleine zandlaag op de klei te leggen.  Ik heb eerst wegendoek neergelegd. Door 5 cm zand op gestort. Dit zand met een lei afgevlakt en hierop een waterdicht zeildoek op gelegt. Hier komen dan de pellets op te rusten.  Ik heb een partij "wegwerp"pellets op marktplaats gekocht met een dichte multiplex bovenkant.  Ideaal en goedkoop! 

zandlaag voor tent